NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Autoverzekering: 3 handige bespaartips!

Heb je ook het gevoel dat je te veel geld betaalt voor je autoverzekering? Dat kan zeker kloppen! We zien namelijk dat een groot deel van de Nederlanders meer betaalt dan nodig is. Gelukkig hebben wij een aantal handige bespaartips waardoor jij in de toekomst nooit meer te veel zal betalen voor jouw autoverzekering.

Bespaartip 1 – Dekking

Het allerbelangrijkste is dat je de juiste dekking kiest. We zien namelijk dat veel mensen een te uitgebreide dekking kiezen en hierdoor hun auto oververzekeren. Wil je weten wat de juiste dekking voor jouw auto is? Dan kan je het beste deze richtlijnen aanhouden:

  • Auto van tussen de 0 en 4 jaar: Allrisk verzekering.
  • Auto van tussen de 4 en 8 jaar: WA+ verzekering.
  • Auto van ouder als 8 jaar: WA verzekering.

Bespaartip 2 – Vergelijk

Om de goedkoopste autoverzekering te vinden is het belangrijk dat je de verschillende autoverzekeringen regelmatig met elkaar vergelijkt. Door te vergelijken kan je eenvoudig zien of je niet te veel betaalt voor je autoverzekering. Je kan dus ook eenvoudig overstappen als je ziet dat je ergens anders goedkoper uit bent.

Bespaartip 3 – Eigen risico

Rij je nooit schade en heb je wat geld los staan op je spaarrekening? Kies er dan voor om je eigen risico te verhogen. Door je eigen risico te verhogen wordt je maandelijkse premie een stuk lager waardoor je over lange termijn veel geld bespaart. Het is natuurlijk wel zo dat je veel geld kan kwijt raken wanneer je jouw eigen risico moet betalen.