NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Bitcoin: welke alternatieven zijn er?

Denk je erover na om te handelen in crypto currency en zoek je een alternatief voor de bitcoin? Dan is er goed nieuws, want er bestaan honderden alternatieven. Natuurlijk zijn niet alle alternatieven even potentierijk, maar er bestaat zeker een aantal valuta’s die flink in grootte en impact kunnen stijgen. Een expert van een betrouwbare partij als Beursgenoten kan je daar meer over vertellen. In dit artikel presenteer ik een aantal populaire crypto valuta’s waarin je kunt beleggen.

Populaire crypto valuta’s

Zoals ik in de inleiding al aangaf, bestaan er honderden verschillende soorten crypto currencies waarin je kunt traden. Ik wil graag twee valuta’s uitlichten:

XRP (Ripple)
XRP wordt over het algemeen vaak ‘Ripple’ genoemd. Eigenlijk is dat niet juist, want Ripple is het netwerk achter de valuta XRP. Ripple is opgericht in 2012 in Californië met het doel om het betalingsverkeer tussen banken onderling efficiënter te maken. Normaalgesproken duurt een internationale overboeking van geld vaak enkele dagen. Met XRP is deze betaling in enkele seconden gedaan.

ETH (Ethereum)
Net als bij XRP het geval is, bestaat er bij Ether (ETH) vaak verwarring tussen Ether en Ethereum. In dit geval is Ether de de crypto valuta die draait op het netwerk Ethereum. Wat Ether zo bijzonder maakt ten opzichte van andere valuta, is dat deze currency volledig programmeerbaar is. Dit vindt plaats aan de hand van zogenaamde ‘smart contracts’. Hierdoor kunnen ze alleen zó worden uitgevoerd zoals ze zijn geprogrammeerd. Daarnaast is Ether ook een betaalmiddel. Om te kunnen betalen met Ether, heb je een Ether Wallet nodig.

Zelf traden in crypto valuta

Denk je er over na om zelf te gaan traden in crypto valuta? Dan is het erg verstandig om je er eerst goed in te verdiepen. Het is belangrijk om te weten hoe de blockchain-technologie in elkaar zit en hoe crypto currencies werken. Daarnaast kun je bij experts handige beurstips en andere relevante informatie inwinnen. Ook is het aan te raden om dagelijks de ontwikkelingen binnen de cryptowereld bij te blijven houden. Zo kun je snel inspelen op eventuele ontwikkelingen!