NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

BMI berekenen kan online binnen 1 minuut via berekenen.nl

Op het moment dat je niet meer met pen en papier via vele formules van alles hoeft te berekenen, dan gaat alles een stuk sneller. Als je 320249 wilt vermenigvuldigen met 204202, dan ben je daar wel een tijdje mee bezig als je dat handmatig moet doen. Maar als je beide cijfers kunt intoetsen op een rekenmachine, dan ben je zomaar klaar. Ook het toepassen van formules kan vaak met een druk op de knop, zodat je niet langer dan een paar seconden aan de slag hoeft te gaan met de berekening. Dat is met BMI berekenen uiteraard ook zo, want hoewel er een ingewikkelde formule schuilgaat achter de BMI berekening, hoef jij dat allemaal niet te weten. Je hoeft de formule ook niet toe te passen. Je hoeft alleen maar te beschikken over de data die je nodig hebt om een BMI te berekenen. Dat gaat in dit geval om de volgende data:

  • Leeftijd
  • geslacht
  • Lengte 
  • Gewicht

Slechts 1 van deze 4 gegevens moet je misschien even zelf controleren, want het gewicht wil nog wel eens fluctueren. Maar de kans dat je je leeftijd vergeet is niet zo groot en na je 18de verandert je lengte ook niet meer totdat je gaat krimpen. Maar dat laatste gebeurt pas op een wat meer gevorderde leeftijd. Zolang je thuis een weegschaal hebt, dan is je gewicht gemakkelijk te checken. Vervolgens kun je alle data invoeren op de site van berekenen.nl. Vervolgens gaat de formule die nodig is om een BMI te berekenen aan het werk, zodat je binnen een fractie van een seconde meteen het resultaat ziet. Zelf hoef je dus niet op de hoogte te zijn van de formule en je hoeft zelf ook niets te berekenen. Dit wordt, net als wanneer je een rekenmachine gebruikt, allemaal voor je gedaan. Zodra je de gegevens hebt ingevuld op de site van berekenen.nl, dan kun je op de ‘berekenen’ knop klikken. Daarna krijg je direct te zien wat jouw BMI is. Dat cijfer zegt je misschien nog niet zo veel, maar gelukkig zie je onder het cijfer ook meteen de categorieën die gelinkt zijn aan de BMI scores. Heb je bijvoorbeeld op basis van jouw invoer een BMI van 23, dan heb je een gezond gewicht dat goed past bij jouwe lengte. Dat wilt uiteraard niet zeggen dat je ook gezond bent, want een BMI zegt alleen maar iets over de relatie tussen gewicht en lengte. Een BMI berekenen en de uitleg van de score lezen, is dan ook iets dat je binnen een tijdsbestek van 1 minuut kunt afronden. Als je alle gegevens bij de hand hebt en meteen kunt invoeren, dan hoeft het in principe niet langer dan 10 seconden te duren.

Kijk voor meer informatie over BMI berekenen op berekenen.nl

Mocht je graag wat meer achtergrondinformatie willen over BMI berekenen of over de categorieën waar je met je BMI in terecht kunt komen, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website van berekenen.nl

Bereken nog heel veel meer via berekenen.nl

Je kunt niet alleen maar op de site van berekenen.nl terecht om je BMI te berekenen. Zo kun je ook via de site verzekeringen berekenen of bijvoorbeeld je hypotheek berekenen. 

Lees meer…