NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

De voordelen van een freelance finance professional

Het inhuren van een finance professional op freelance basis heeft zowel voor jouw bedrijf en voor de finance professional verschillende voordelen. Met een finance professional die op freelance basis voor jou aan de slag gaat haal je bijvoorbeeld in één klap alle benodigde kennis in huis op het gebied van financiën zonder dat je daarvoor zelf personeel heeft aan te nemen. Dit houdt ook in dat je van de diensten van een freelancer gebruikt kunt maken alleen op de momenten waarop dat echt nodig is.

Finance professional

Een finance professional is iemand die gespecialiseerd is in allerlei aspecten op financieel vlak. Je vindt het dan een uitdaging om met opdrachten en financiële vraagstukken bezig te zijn. Finance professionals zijn vaak geschoold en hebben een HBO of een universitaire opleiding achter de rug. Dit zijn opleidingen zoals finance, accountancy of economie. Als je als bedrijf een freelance finance professional voor een bepaalde klus inhuurt dan heb je het voordeel dat je iemand in huis haalt die verstand van zaken heeft.  

Freelance werken

Als finance professional hoef je dus niet altijd in dienst te zijn bij een bedrijf. Je kunt ook zelfstandig aan de slag als freelancer. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt zelfstandig zorgen voor opdrachten en klussen of je kunt gebruik maken van een tussenpersoon of bedrijf die jou in opdrachten voorziet. Als freelancer heb je zelf de vrijheid voor het kiezen van bepaalde opdrachten. Ook heb je de vrijheid dat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je werkt, je bent immers zelfstandig. Het is wel zo dat je als je freelance werkt zelf moet zorgen voor goede verzekeringen, zorgpremie moet afdragen en zelf de inkomstenbelasting moet afdragen. Omdat je niet in loondienst bent krijg je geen salaris maar draai je omzet.

Voordelen

Gebruik maken van een freelance finance professional heeft dus veel verschillende voordelen. Als een bedrijf voor een korte periode of voor één bepaalde opdracht is naar een finance professional, dan is gebruik maken van een freelancer zeer aantrekkelijk. Je haalt dan direct de benodigde ervaring in huis en laat de opdracht uitvoeren met iemand die kennis van zaken heeft. Freelance finance professionals werken vaak met passie en omdat ze zelfstandig werken krijg je vaak ook waar voor je geld. Andere voordelen zijn dat je geen werving en selectie procedure hoeft te starten en dat er afspraken over de kosten gemaakt kunnen worden.