NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

De voordelen van werken als zzp’er

In Nederland werken steeds meer mensen als zzp’er. Zzp staat voor zelfstandig zonder personeel. In principe ben je eigen baas en krijg je opdrachten van bedrijven om mee aan de slag te gaan. In dit artikel leg ik de voordelen uit van werken als zzp’er en zaken waar je rekening mee moet houden.

Eigen tijdsindeling

Een van de grootste voordelen van werken als zelfstandig ondernemer, is dat je zelf kan bepalen waar en wanneer je werkt. Dit kan erg handig zijn als je door de weeks een afspraak hebt staan of simpelweg toe bent aan een vrije dag. Daarnaast is het ook erg handig voor het inplannen van vakanties. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om buiten de vakantietijden te reizen, waardoor je veel geld kunt besparen. 

Meer financiële mogelijkheden

Naast het feit dat je zelf je werktijden kunt indelen, heeft het ook financiële voordelen. Je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel geld je waard bent per uur. Hierdoor is het mogelijk om meer geld te verdienen dan wanneer je in loondienst werkt. Daarnaast bepaal je ook zelf welke opdrachten je wel of niet aanneemt. Hierdoor hoef je geen werkzaamheden te verrichten die je niet leuk lijken. 

Waar moet je rekening mee houden?

Er lijken alleen maar voordelen te zitten aan het werken als zelfstandig ondernemer. Echter loop je als zelfstandig ondernemer ook risico, want als er een financiële crisis afspeelt, zoals nu met de corona crisis. Dan zijn zelfstandig ondernemers vaak de eerste die worden afgebeld voor hun werk. Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat je zelf de verzekeringen moet afsluiten. Je bepaalt zelf welke verzekering je wel of niet wil afsluiten. Het is wel aan te raden om een AOV voor zzp af te sluiten. Het kan zomaar gebeuren dat je in de toekomst arbeidsongeschikt raakt en dan is het wel fijn om hiervoor verzekert te zijn.

Wil je graag een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Neem dan snel een kijkje op www.tulpenfonds.nl