NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Direct geld lenen, een persoonlijke lening

Geld lenen

Een persoonlijke lening is misschien wel de meest eenvoudige vorm van een lening. Bovendien is het voor consumenten een interessante vorm van lenen door de vele concurrentie. Er wordt gestunt met rentes, er worden cadeaus weggeven bij leningen. Dit kan dan ook omdat u (in tegenstelling tot een doorlopend krediet) altijd een bedrag zult lenen, waarover rente betaald zal moeten worden. Vooraf heeft de kredietverstrekker dus ook een stukje zekerheid van wat hij van u als klant kan verwachten.

 

U betaalt vaak net iets minder rente dan bij andere vormen van lenen, ook zijn de voorwaarden vaak net iets gunstiger. Dat is dan ook vaak de reden dat er gekozen wordt voor een persoonlijke lening.

 

Wanneer een persoonlijke lening?

 

Een persoonlijke lening is ideaal als u een bepaald geldbedrag nodig heeft dat van tevoren vaststaat. Er wordt bijvoorbeeld vaak geleend om een nieuwe auto of een nieuwe keuken te kopen, soms zelfs om op vakantie te gaan.

 

Als u de lening afsluit, wordt de looptijd en de rente bepaald. U weet dus vooraf al wanneer u de lening precies moet terugbetalen. Lees hier meer over direct geld lenen en de voordelen daarvan.