NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Direct resultaat met zoekmachine adverteren

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren maakt het mogelijk om te adverteren binnen de zoekmachine. Dit betreft populaire zoekmachines zoals Google of Bing. Er kan hierbij gebruik gemaakt worden van verschillende typen advertenties. Denk aan tekstadvertenties, productadvertenties, advertenties in de vorm van banners en videoadvertenties. De mogelijkheden zijn eindeloos. Binnen zoekmachine adverteren kun je jouw doelgroep goed bereiken. Er zijn tal van targetingopties beschikbaar. Zo wordt jouw advertentie alleen vertoond bij een relevante zoekopdracht. Zoekmachine adverteren wordt steeds populairder en het wordt dan ook door vele bedrijven ingezet. In deze blog vertellen we je meer over het belang van zoekmachine adverteren en wat je er mee kunt bereiken.

 

Het belang van zoekmachine adverteren

Een aankoop begint in veel gevallen met het oriënteren via de zoekmachine. Het is dan ook van groot belang dat jouw bedrijf een goede zichtbaarheid heeft binnen de zoekmachine. Met zoekmachine adverteren kun je veel nieuwe bezoekers binnenhalen. Een consument gaat op zoek naar een product of dienst die in de behoefte kan voorzien. Wanneer zoekmachine optimalisatie niet of nauwelijks wordt ingezet of de resultaten hiervan nog niet zichtbaar zijn staat jouw website waarschijnlijk op een lage positie in de zoekmachine. Jouw website wordt dan niet gevonden wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert rondom jouw product of dienst. Daarnaast komen de advertenties vaak in de topresultaten van de zoekmachine terecht, nog boven de organische resultaten. Advertenties vallen hier door meer op.  Er zijn tal van bedrijven die zoekmachine adverteren al wel inzetten, inclusief jouw concurrenten. Hierdoor kun je als bedrijf zijnde niet achterblijven.

 

Bereik jouw doelgroep met zoekmachine adverteren

Zoals eerder gezegd is de doelgroep uitstekend te bereiken door de inzet van zoekmachine adverteren. Er zijn tal van mogelijkheden voor het bereiken van jouw doelgroep. Zo kunnen de zoekwoorden ingesteld worden waarop de advertentie getoond wordt. Ook zijn er mogelijkheden tot het kiezen van een doelgroep of een affiniteitsdoelgroep. Hierdoor bereik je met zoekmachine adverteren alleen relevante personen. Relevante bezoekers plegen immers eerder een conversie. Op deze manier is door de inzet van zoekmachine adverteren de doelgroep uitstekend te bereiken.