NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Een financieel steuntje in de rug

aandelen online kopen

Om van jouw huis echt een thuis te maken, is het soms nodig om wat aanpassingen te doen in de woning. Voor veel mensen is dit een grote stap en helaas kost deze stap vaak ook een hoop geld. Toch kan deze investering er wel voor zorgen dat jouw huis omgetoverd wordt in jullie paleisje en daarmee helemaal voldoet aan jullie wensen. Daarnaast kan een investering in een verbouwing ervoor zorgen dat de waarde van de woning stijgt, waardoor je de woning in de toekomst voor een hoger bedrag kunt verkopen.

 

Lening afsluiten

Het financieren van een verbouwing is vaak erg duur en veel mensen hebben dit bedrag niet in een keer beschikbaar. Wanneer dit het geval is kun je kiezen voor het afsluiten van een lening. Met deze lening kun je de verbouwing van jouw huis financieren, zonder zorgen over de financiën. Daarnaast hoeft het afsluiten van een lening helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een simpele manier voor het afsluiten van een lening is bijvoorbeeld om te kiezen voor online geld lenen. Je kunt de lening afsluiten via de laptop of computer, dus je hoeft hiervoor niet naar een bank of kantoor. Wanneer je online een lening af gaat sluiten voor jouw verbouwing, is het wel verstandig om je te verdiepen hierin.

 

Aandachtspunt

Bij het afsluiten van een lening is er een belangrijk aandachtspunt en dat is dat er verschillende vormen van leningen zijn. De eerste vorm is een ‘persoonlijke lening’. Bij deze lening krijg je eenmalig een vast bedrag waarmee je jouw verbouwing kunt financieren. Het grote voordeel hieraan is dat de rente en de looptijd vast staan, waardoor je overzicht en duidelijkheid hebt. Het nadeel hieraan is dat je bij onverwachte extra kosten geen extra geld bij kunt lenen. Bij de andere vorm van lening, het ‘doorlopend krediet’ kan dit wel. Met het doorlopend krediet hoef je geen vast bedrag in een keer af te spreken en je kunt altijd meer bij lenen. De rente en looptijd zijn bij deze lening zijn flexibel, waardoor het wel als nadeel kan hebben dat het verleidelijk is om extra geld te lenen. Toch wordt er bij verbouwen vaak gekozen voor deze vorm van lenen. Bij een verbouwing heb je nu eenmaal vaker tegenvallers en teleurstellingen, waardoor er extra kosten bij komen. Wanneer je kiest voor een lening met doorlopend krediet, kun je in deze gevallen altijd extra geld lenen. Bij het financieren van een verbouwen en het geld lenen verbouwing wordt er daarom dan ook vaak gekozen voor een flexibele lening met doorlopend krediet.