NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Een flowbot voor postbodes

Een flowbot voor postbodes

In de tijd van nu zijn postbodes steeds drukker. Voornamelijk tijdens bepaalde feestdagen wordt er een massa aan pakketjes besteld! Het gaat van kleding, sieraden tot aan technische producten. Online is tegenwoordig van alles te bestellen. Door de massa aan pakketjes hebben de postbodes het enorm druk! Hierbij kan er niet altijd aandacht besteed worden aan eventuele vragen.. Hoe kan een flowbot hier nou bij helpen?

Hoe werkt een flowbot?

Een flowbot simuleert net als chatbot een gesprek met klanten. De flowbot reageert niet op open vragen maar maakt gebruik van meerkeuze vragen. Zo kan de flowbot direct antwoord geven op bepaalde vragen of de vraag doorsturen naar de juiste afdeling. De afdeling krijgt zo een overzicht van de vragen en kan snel een antwoord op de klant formuleren.  De klant krijgt wanneer hij de bot aanspreekt steeds antwoord door middel van een keuzemenu. Op deze manier wordt de klant begeleid door het gesprek.  Omdat je van tevoren minder informatie hoeft in te voeren is de kans op eventuele frustratie een stuk minder groot. Een geval waarbij flowbots erg handig zijn, is het vinden van het juiste aanspreekpunt bij een band, groep en verschillende artiesten. Een klant kan aangeven of hij contact wilt met support, meer informatie wilt

of teruggebeld wil worden.

 

De voor- en nadelen

Een flowbot kent zijn voor- en nadelen. Zo zijn enkele voorbeelden dat de flowbot altijd beschikbaar is, laagdrempelig is en dat de bot constant en snel bijleert. De flowbot verzamelt namelijk de informatie van alle gesprekken die hij heeft gevoerd. Bij Chatkracht zorgen we er voor dat de flowbot zo goed up-to-date blijft. Hierdoor blijft de flowbot goed presteren. Enkele nadelen zijn dat de flowbot niet alle vragen direct zal begrijpen doordat de bestelling bijvoorbeeld onjuist is en dat ze geen emoties hebben. Sarcasme en andere emoties begrijpt hij dus niet. Chatkracht is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van flowbots. Er wordt graag met je gekeken naar de mogelijkheden.