NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Een lening kan je nieuwe keuken financieren

Als je de keuken in je koopwoning wilt verbouwen of graag een nieuw exemplaar wilt zetten heb je daar veelal een aanzienlijk geldbedrag voor nodig. Niet iedereen heeft dit bedrag in één keer beschikbaar en een keuken financieren gebeurt daarom nog al eens met een lening.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Afhankelijk van je situatie en voorkeur kun je een keuze maken uit twee soorten leningen als je de keuken in huis wilt aanpakken. Dit zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Er wordt voordat de lening wordt afgesloten altijd eerst gekeken welke het beste past. Beide leningen hebben hun eigen kenmerken en wat voor de een juist heel geschikt is, kan voor de ander net even iets minder gunstig zijn.

Eigenschappen persoonlijke lening

Een persoonlijke lening wordt het vaakste gekozen als het om het financieren van een keuken gaat. Deze lening heeft als voordeel dat je iedere maand hetzelfde bedrag betaalt aan rente en aflossing zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is de rente aftrekbaar voor de belasting mits je de lening voor een verbetering of verbouwing van je eigen huis gebruikt. Zeker als je precies weet hoeveel geld je wilt lenen is het afsluiten van een persoonlijke lening aan te raden.

Geld beschikbaar voor extra klussen met een doorlopend krediet

Weet je niet precies hoeveel je nodig hebt en verwacht je extra kosten? Dan kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet. Hierbij leen je een maximaal bedrag waarbij je zelf bepaalt hoeveel je er iedere keer van opneemt. De aflossing bij een doorlopend krediet verschilt per maand omdat deze afhankelijk is van de hoogte van het totaalbedrag. De aflossing is een percentage van het totaalbedrag. Als dit minder wordt na verloop van tijd wordt ook de aflossing per termijn lager.