NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Geld laten werken, investeren in vastgoed. Hoe begin je met beleggen in vastgoed?

beleggen in vastgoed 3

Niets is mooier dan van jouw geld, nog meer geld maken, en het liefst met zo min mogelijk inspanning. Er zijn verschillende manieren om dit te kunnen doen. Zo kan je investeren in bedrijven waar je vertrouwen in hebt, je kan obligaties kopen of je gaat handelen op de cryptomarkt. Allemaal manieren om jouw geld voor jou te laten werken. Ook kan je investeren in vastgoed. Beleggen in vastgoed is een dure maar zeer lucratieve vorm van investeren. Echter is het echt een mijnenveld om je op deze markt te begeven. Hoe begin je met investeren op de vastgoedmarkt? Dat lees je hieronder.

De eerste stappen van beleggen in vastgoed

Voor je begint met het “echte werk” moet je zorgen voor een duidelijk plan van aanpak. Een plan van aanpak maak je om niet voor verrassingen te komen staan. Zorg dus dat je duidelijk in kaart brengt wat jouw doel is en waar je naartoe wilt werken. Je begint al bij de keus of je wilt investeren in bedrijfspanden of woningen. Vervolgens ga je verder kijken naar de markt waarin je te werk gaat. Kies je voor de huizenmarkt kan je kiezen voor één grote woning of twee of drie kleinere. Beide keuzes hebben gevolgen: meerdere huizen geeft jou meerdere huurders maar dus ook meerdere locaties voor onderhoud.

Vervolgstappen van investeren in vastgoed

Als je in beeld hebt gebracht wat jouw doelen en wensen zijn op de markt ga je een marktonderzoek doen. Wat zijn logische stappen om jouw doelen te bereiken? Vervolgens zorg je dat je voldoende cursussen volgt en in gesprek staat met ervaren vastgoedbeleggers. Deze kunnen jou (soms tegen betaling) vertellen wat de beste manier is om van start te gaan. Vervolgens ga je op zoek naar jou woning(en) of panden. Ga in gesprek met een makelaar en je gaat samen op zoek naar een geschikte woning of geschikt pand voor jouw doel.