NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

geld lenen woning

Lees over het uitbouwen van je huis. Vaak is verhuizen naar een grotere woning geen optie, en dan is geld lenen woning en het huis uitbouwen het beste idee. Maar waar loop je zoal tegenaan, en waar moet je de woning uitbouwen?

Veel kan zonder vergunning

De woning uitbouwen laat altijd de waarde stijgen, dus het geleende geld moet je bij verkoop terugkrijgen. Het is ook de tijd om een lening af te sluiten omdat de rente laag is. Redenen genoeg om te kijken of er achter de woning nog een serre of andere tuinoverkapping kan, of een dakkapel laten plaatsen. Misschien heb je een hoekpand, en heb je naast de woning nog plek voor een garage of carport? Het zijn van die projecten waar het nu de tijd voor is. Een veelgestelde vraag is, hoe zit dat met vergunningen? Voor veel van dat soort projecten is geen vergunning nodig, en soms is dat ook te zien. Bijvoorbeeld dakkapellen, misschien staan overal in de wijk de dakkapellen aan de achterzijde van de woning? Misschien staan ze allemaal hetzelfde, ongeveer een meter van de buren een meter onder het nok en een halve meter boven de dakgoot? Als dat het geval is kun je er vanuit gaan dat het op die manier zonder vergunning mag.geld lenen woning

De dakkapel kan het meest interessant zijn qua waardevermeerdering

De zolder kan weleens de grootste kamer van de woning zijn. Het is alleen niet te zien, want je ervaart het als een smalle donkere ruimte. Maar vaak loopt de vloer juist van gevel tot gevel zonder tussenmuren. Als je een dakkapel laat plaatsen, dan komt er voor je gevoel een ruime kamer bij. Bij geld lenen woning, en van dat geld een moderne kunststof dakkapel laten plaatsen, moet de waarde van de woning laten stijgen. Als je het slim aanpakt, gelijk de zolder goed isoleren en aftimmeren, dan krijg je ook nog een lagere energierekening terwijl de woning juist ruimer is. Omdat de dakkapel van kunststof is, heb je er geen onderhoudskosten aan.