NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Het verkopen van goud

Goud verkopen

Er zijn veel goudinkopers die ‘de beste goudprijs’ baseren op wat hun mede goudinkopers bieden, maar niet op de internationale goudmarkt. Zo kunnen deze inkopers de goudprijs die zij bieden laag houden. Je krijgt daardoor veel minder geld tijdens je goud verkopen. De beste goudprijs komt eigenlijk alleen maar tot stand wanneer een inkoper zijn prijzen baseert op de koersen van de internationale goudmarkt. De internationale goudmarkt is 24 uur, 7 dagen in de week in beweging. Dat wil dus zeggen dat een goede inkoper kijkt naar de internationale goudmarkt en daar zijn prijzen op gaat bepalen. 

Goud

Goud fluctueert eigenlijk 24 uur per dag, net als de meeste aandelen. Na Europa opent de markt in de Verenigde Staten. Daarna pas Azië en Australië. En vervolgens Europa weer en zo blijft de cirkel dus rond gaan in de internationale markt. Elke professionele goudhandelaar kijkt altijd naar de goudmarkt en natuurlijk niet naar zijn concurrenten. Omdat de echte prijs van het goud actueel op de website staat. Een inkoper die voor bijvoorbeeld 14 karaat twee tot vijf euro onder de koers zit, wordt een onbetrouwbare inkoper genoemd die dus een te veel hoge marge neemt. Op die manier krijgt u niet de beste goudprijs, daarom kopen veel mensen goud online

Goud verkopen

Actuele prijs

Als je dus je eigen goud wilt verkopen, zou je dagelijks de actuele prijs in de gaten kunnen houden, maar op dat nou altijd slim is om te doen, is niet duidelijk. Er zullen hieronder nog wat belangrijke tips gegeven worden hoe je het beste je goud verkoopt:

  • weegt men je goud zonder jou erbij, vraag het terug, u weet dan het gewicht niet 
  • goud zonder keurmerk is ook goed. Een inkoper die u om die reden minder geld biedt kan dus onbetrouwbaar zijn. 
  • weeg van te voren uw goud op een keukenweegschaal, dan heeft u een goede indicatie.