NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Hier moet je rekening mee houden als je beleggingspanden in beheer hebt

beleggingspanden financiering

Meer investeerders maken de keuze voor een beleggingspand. Beleggingspanden zijn het investeren vaak meer dan waard. De woningmarkt blijft namelijk nodig en er is zelfs een tekort aan woningen. Door hier slim op in te spelen pak je veel voordelen mee. Waar moet je rekening mee houden bij het beheer van beleggingspanden?

Een goede locatie loont

De buurt van je beleggingspand is van grote meerwaarde. De waarde van het pand wordt grotendeels bepaalt door de locatie van het pand. Grote steden hebben te kampen met een groot woningtekort en op het platteland krimpt de woningtekort. Het kopen van een pand in een populair gebied zorgt voor een duurdere prijs in aanschaf, echter heb je minder kans dat het pand geen huurder aan trekt. Een buurt die goed bekend staat is tevens belangrijk voor het aantrekken van eventueel potentiële huurders.

Type beleggingspand

Er zijn veel diverse beleggingspanden. Er is onder meer keuze uit appartementen, eengezinswoningen, meergezinswoningen en commercieel onroerend goed. Door de grote verscheidenheid aan keuzemogelijkheden, kan het soms een moeilijke beslissing zijn. Uit onderzoek blijkt dat reguliere eengezinswoningen een aantrekkelijke investering zijn. Eengezinswoningen zijn vrij betaalbaar en kunnen goed onderhouden worden.

Daarnaast streven huurders naar enkele faciliteiten in en rondom een woning. Werp hier een blik op bij de aanschaf van een mogelijk beleggingspand.

beleggingspanden financiering

Beleggingspanden financiering

Het financieren van een beleggingspand is een aantrekkelijke optie. Zeker nu het woningtekort in Nederland toeneemt hoef je niet lang te wachten op een mogelijke huurder. Wel is een minimale eigen investering van 30 procent dikwijls vereist bij het financieren van een beleggingspand. De overige 70 procent van het beleggingspand kan door middel van een hypotheek worden gerealiseerd.

Diverse geldverstrekkers bieden een dergelijke vorm voor beleggingspanden financiering aan. Denk hierbij aan geldverstrekkers maar ook de grotere banken. Welke vormen van onroerend goed gefinancierd kunnen worden hangt af van de kredietverstrekker. Er zijn geldverstrekkers die enkel bedrijfspanden of winkelpanden financieren.

De hypotheekvormen en voorwaarden verschillen per kredietverstrekker. Bij beleggingspanden is het vaak zo, dat je te maken krijgt met een lineaire of een annuïtaire hypotheek vorm. Laat je vooraf goed informeren en bedenk welke vorm bij je huidige situatie past.