NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Laat je binnendienst en buitendienst communiceren met een digitaal planbord

Wees je concurrentie voor met goede software. Dit is toch wel de zin van de laatste jaren. Maar vaak wordt de buitendienst daar een beetje bij vergeten. Alles op kantoor gaat en moet alleen maar sneller gaan. Waar je vroeger een uur over deed, kan nu automatisch worden gedaan door een computer in een paar seconden. De buitendienst werkt natuurlijk heel anders. Daar moeten buitenwerkers materiaal van punt A naar B krijgen of een klus die uitgevoerd moet worden. Het sneller maken van het vervoer is vaak geen optie. Nu wordt er wel overbodig veel tijd in het plannen gestoken. Vooral in het communiceren daar omheen. Dit kan wel stukken sneller, door het gebruik van een digitaal planbord. Dit en veel meer tools maken het de buitenwerkers een stuk makkelijker.

 

Een uitgebreide werkbonapp

Wat begon als een werkbonapp is uitgegroeid tot app met allerlei mogelijkheden. Een werkbon is meestal een lang formulier wat fysiek wordt ingevuld en daarna wordt gescand. Het kan natuurlijk veel makkelijker. De werkbonnen kunnen door de buitenwerkers simpel worden ingevuld. De klant kan zijn bevestiging geven en zo kan de werkbon direct in het systeem worden gezet. 

 

Urenregistratie

Het komt vaak voor dat buitenwerkers een uurloon hebben. De uren die ze werken moeten dus duidelijk ingevuld worden. Met een digitale urenregistratie kan onmogelijk een miscommunicatie ontstaan. Het is belangrijk dat dit eerlijk wordt ingevuld. De werkuren bijhouden is nog nooit zo makkelijk geweest

 

Digitaal planbord

Deze belangrijke tool kan ervoor zorgen dat er veel tijd wordt bespaard voor de buitenwerks en de planner op kantoor. Het inplannen van taken gaat nu vaak nog via de telefoon. Het is dan maar de vraag voor de planner of er een buitenwerker tijd heeft voor de klus. Er moet iemand gevonden worden die op dat moment een taak kan uitvoeren. Dit kan soms lang duren voordat de juiste persoon is gevonden. Met een digitaal planbord kan voor beide kanten voor overzicht zorgen. De buitenwerker kan aangeven wanneer hij geen tijd heeft voor een klus. Welke tijd nog openstaat kan worden gevuld door de planner. Zo hoeft er geen een telefoongesprek plaats te vinden en is het ook nog duidelijker ook voor beide partijen. 

 

Vacature versturen

Na het invullen en bevestigen van de werkbon kan er automatisch een vacature naar de klant worden verstuurd. Hierin staat duidelijk aangegeven waar de klant voor betaald. Je ziet bijvoorbeeld het loon van de buitenwerker en het materiaal wat is gebruikt om de klus uit te voeren. Het uiterlijk van de vacature is geheel zelf je designen. Je kan zo overkomen naar de klant zoals jij dat wilt. 

 

Kosten van de app

Is de digitaal planbord software gratis? Nee dat is het helaas niet. Voor kleine kosten is de app te gebruiken. Dit geld haalt je bedrijf er makkelijk uit binnen enkele weken. Je draagt ook nog je steentje bij voor een betere aarde. Het kost allemaal papierwerk waar veel bomen voor gekapt moeten worden.