NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Ontdek je talenten als administratief medewerker

Misschien weet je nog niet zo goed welke richting je op wilt met jouw carrière. Maar heb je wel eens nagedacht over een baan als administratief medewerker? Als administratief medewerker zijn er heel veel verschillende taken die je kunt uitoefenen. Wat je uiteindelijk doet hangt heel erg af van je werkgever en uiteraard jouw eigen voorkeur. Tot de mogelijkheden behoren onder meer receptionele taken zoals het opnemen van de telefoon en het verwerken van de post. Maar het kan ook zijn dat je meer secretariële taken uitoefent zoals het schrijven van brieven, het notuleren van vergaderingen en het bijhouden van agenda’s. Daarnaast kan je ingezet worden bij het verwerken, volgen en nabellen van orders. Je merkt het al, een baan als administratief medewerker is heel veelzijdig. Dus ben jij ordelijk en goed in multitasking? Dan is de kans groot dat je hier al je talenten in kwijt kunt.

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Net zoals het werk van een administratief medewerker is ook de opleiding erg breed en veelzijdig. Dit maakt jou namelijk beter inzetbaar voor jouw toekomstige werkgever. Je leert eigenlijk over alles wel iets. Je krijgt veel theoretische kennis en je leert ook alle praktische vaardigheden die je nodig zult hebben bij het uitoefenen van dit beroep. Natuurlijk leer je ook hoe je moet werken met allerlei administratieve computerprogramma’s.

 

Bepaal zelf wat voor administratief medewerker jij wordt

We noemden al de veelzijdigheid van de opleiding tot administratief medewerker. Het leuke hiervan is dat je zelf kunt bepalen wat voor administratief medewerker je wordt. Misschien heb je meer talent voor secretarieel werk. Dan kun je reageren op vacatures waar deze vaardigheden worden gevraagd. Wil je liever aan de slag aan met klanten? Dan kun je reageren op een vacature waar gevraagd wordt naar een administratief medewerker die receptionele taken uit wil voeren.