NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Taxaties in Utrecht

taxaties Utrecht

Wil je jouw nieuwe woning of de verbouwing van een woning laten financieren door de bank? Dan zul je een taxatierapport nodig hebben van de desbetreffende woning. Een taxateur in Utrecht kan taxaties Utrecht uitvoeren en het is hierbij erg belangrijk dat de taxateur de wijk goed kent en weet wat er in de wijk speelt. 

 

Meer dan alleen maar vierkante meters 

Het is bij taxaties utrecht van essentieel belang voor het bepalen van de huidige marktwaarde van de woning om verder te kijken dan alleen naar enkel de vierkante meters van de desbetreffende woning. Een taxateur zal daarom ook moeten kijken naar de ligging van de woning, de luxe afwerking en naar de planologische ontwikkelingen binnen de wijk. Het is daarom erg belangrijk dat de taxateur de wijk waarin de desbetreffende woning gelegen is goed kent en vergelijkbare woning dagelijks ziet zodat de taxateur weet wat de woningen in deze wijk geliefd maken. 

taxaties Utrecht28

Verschillenden redenen voor een taxatierapport 

Je zult een taxatierapport voor verschillende redenen nodig kunnen hebben. Zo kan je een taxatierapport nodig hebben voor de financiering van jouw nieuwe woning, een financiering voor een verbouwing en het is zelfs mogelijk dat je een taxatierapport nodig hebt bij de verdeling van een woning waarbij de een partner de ander uit wilt kopen, met een taxatierapport zul je namelijk het exacte bedrag voor deze uitkoopt kunnen achterhalen. Het is daarom erg belangrijk om een taxateur te vinden die de wijken in utrecht goed kent.