NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Waarom interim finance de ideale functie is

Het is algemeen bekend dat de huidige markt moeite heeft met het vullen van vacatures. Er is te weinig personeel in heel veer industrieën en dit zorgt ervoor dat er steeds meer interimmers zijn. Dit is ook het geval in de finance recruitment. Er is heel veel vraag naar finance interimmers, omdat deze mensen vaak hoogopgeleid zijn. Nu is dan ook de ideale tijd om als finance interimmer de markt binnen te stappen. Hier is waarom!

Flexibiliteit

Als interim finance heb je veel flexibiliteit als het gaat om werktijden. Zo kun je zelf bepalen wanneer je projecten aanneemt en kun je dus ook zelf bepalen hoeveel maanden je ongeveer per jaar wilt werken. Hier komt dan ook nog eens bij dat je kunt kiezen wanneer je vakantie wilt hebben. Wil je er een maand tussenuit, dan is daar heel veel ruimte voor! Op deze manier kun jij jouw dagen, maanden en jaren helemaal zelf invullen. Ideaal dus!

Diversiteit

Naast de flexibiliteit, is er ook veel diversiteit wanneer je werkt als interim finance. Doordat je niet het hele jaar door voor hetzelfde bedrijf werkt maar juist meerdere opdrachten hebt vanuit verschillende bedrijven, is het werk zelden saai. Hierdoor zal ook geen één project hetzelfde zijn en zul je met veel verschillende mensen werken. Dit maakt het werk erg interessant en leerzaam!

Objectiviteit

Zoals net beschreven, ben je als interim finance niet constant bij hetzelfde bedrijf aan het werk. Doordat jij geen vaste werknemer bent bij een bedrijf, heb jij waarschijnlijk een hele frisse blik als het gaat om jouw opdracht. Je komt van buitenaf binnen waardoor jij er objectiever in staat vergeleken met een vaste werknemer. Dit kan tot interessante resultaten leiden waar het bedrijf ook echt iets aan heeft! Jouw kennis en inzicht is dus ontzettend waardevol!

Wil je meer weten over het werk als interim finance? Neem dan eens een kijkje bij Staan!