NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Wat betekent short gaan en is dit verstandig?

Wat betekent short gaan? Dit is een vraag die steeds vaker voorbijkomt op het internet. Wat het betekent om short te gaan is vaak onduidelijk. Simpel gezegd: je verkoopt. Je koopt dus geen aandeel, maar verkoopt dit juist. Het lastige hieraan is dat je dit kunt doen, zonder dat je een aandeel, of een andere asset hebt. Wil jij weten hoe dit werkt en wat short gaan precies betekent? Wil jij weten of dit handig is voor jouw beleggingen? Lees dan dit artikel.

Waarom short gaan?

Wat betekent short gaan? Je gaat tegen de markt in. De aandelenmarkt heeft een zogenaamde “bullish bias”. Dit betekent dat op de lange termijn deze markt stijgt en de waarde van alle aandelen ook omhooggaan. Toch kun je, tijdens dalingen, ook geld verliezen door te shorten. Bij shorten leen je als het ware een asset en verkoop je deze. Als de koers dan daalt koop je deze goedkoper terug en heb je dus winst gerealiseerd. Dit is het principe van shorten. Nu je weet wat het betekent om short te gaan, is het tijd om te kijken of dit verstandig is om te doen.

 

Het is goed om te weten, dat short gaan vooral door actieve handelaren en hedgers wordt gedaan. Vooral in de forex markt komt shorten regelmatig voor. In de valutamarkt handel je diverse valuta’s tegen elkaar. Zo heb je valutaparen zoals de EURUSD. Ga jij long? Dan koop je Euro’s en ben je short Dollars. Daarnaast kun je ook short gaan op de Euro en long op de Dollar. Zo kun je profiteren van beide bewegingen en dus winst maken bij een beweging omhoog of omlaag.

 

Maar wat betekent short gaan voor jou? Is het iets voor jou? Wil jij short gaan? Houd dan rekening met:

 

  • Je reden om te shorten
  • De liquiditeit
  • De kosten

 

Wat het betekent om short te gaan en wat je ermee kunt verdienen, hangt dus af van jou en moet binnen jouw plan en risicoprofiel passen. Het kan gebruikt worden om te hedgen, maar dan moet wel duidelijk waarom je dit gaat doen. Houd ook rekening met liquiditeit, anders kan de short niet op de juiste manier geopend worden. Daarnaast zijn de kosten ook belangrijk. Het openen van een short kost geld, en dat moet het je natuurlijk wel waard zijn.

 

Wat betekent short gaan dus? Het verkopen van een positie tegen de markt in, om zo winst te maken op koersdalingen.

 

Meer weten over shorten?

Je hebt nu antwoord op de vraag: wat betekent short gaan? Wil jij extra informatie over dit onderwerp, of heb je misschien nog vragen? Ga dan naar https://bankr.nl/trading/short-gaan. Op deze website kun je meer informatie over dit onderwerp vinden en kun jij meer te weten komen over wat short gaan is en hoe jij dit toe kunt passen. Ook kun je vragen stellen, zodat je goed voorbereid bent en weet of dit iets voor jou is. Wacht dus niet langer en onderneem vandaag nog actie door naar de website te gaan. Short verantwoordelijk en weet wat je doet, want dan zijn mooie winsten zeker mogelijk.