NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Wat is een incassotraject?

incasso_keurmerkNaarmate de dagen verstrekken begint het goed duidelijk te worden voor vele dat een incassotraject gestart dient te worden. Veel mensen kunnen het namelijk niet meer betalen, hoe graag ze dit ook proberen het wilt maar niet lukken. Doordat er een procedure tegen deze persoon loopt gaat Bill Incasso hierin voor je te werk. Uit verveling van deze persoon in kwestie, toch moet het wel gebeuren.

Maar waar gebeurt het nou eigenlijk?

Mij is de vraag gesteld waarom het gebeurt dat er een incassobureau aan te pas komt. Wanneer er duidelijk wordt dat er niet betaald wordt noch een reactie op komt om te betalen stelt het bedrijf die deze betaling graag tegemoet ziet een incassobureau op de hoogte. Dit incassobureau start na het niet naleven van de betaling een incassotraject. Erg vervelend want in de meeste gevallen kan de klant er niks aan doen.

2003012644_153_incasso opdracht indienen

Hoe kom je er vanaf?

Uiteraard is het starten van dit traject een nare beleving, helaas dient het wel te gebeuren. Bij Bill incasso wordt er goed gekeken naar wat de mogelijkheden zijn om tot betaling te komen. Dit wil zeggen dat er een maandelijks bedrag van je verwacht wordt om de betaling te voldoen. Samen met het incassobureau wordt er goed gekeken in wat jij kwijt kan aan betaling, dit dient natuurlijk wel in een korte periode te gebeuren.

1312052403_Incasso-Banner2