NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Wat is een gemiddeld rente aandelen?

Een gemiddeld rente aandelen kan erg verschillen per periode. Vaak wordt dit bekeken in een aantal verschillende periodes, zoals vijf, tien tot wel honderd jaar in de toekomst en in het verleden. Het gemiddelde wordt berekend op basis van de data die in het verleden hebben plaatsgevonden, wat ook wel historische data wordt genoemd. Mocht je nog nooit eerder iets gedaan hebben met beleggen, dan moet je wel weten dat er geen garanties zijn voor de toekomst en kan je veel geld verdienen, maar ook verliezen. De afgelopen 5 jaar tot 2021, dus vanaf 2016, is het rendement gemiddeld 12,18 % per jaar geweest, maar vaak is dit een te korte tijd om een heel goed en duidelijk overzicht te krijgen.

Wat is een vermogen eigenlijk?

Wat is vermogen? Dit kan soms een lastig begrip zijn, maar het wilt zeggen dat het gaat om alle bezittingen die je hebt en de kosten die er nog van af moeten. Dit kunnen kosten zijn die nog betaald moeten worden voor bezittingen, maar ook eventueel geleend geld. Als je gaat investeren in een bedrijf, dan is jouw vermogen de aandelen die eigendomsrecht geven. Eigendomsrecht wilt zeggen dat jij ook inspraak hebt over wat er met en in een bedrijf gebeurt.

Wat is een mining pool?

Een mining pool is een groep die bestaat uit verschillende miners. Dit zijn personen die achter hun computer zitten en aan het zoeken zijn naar blocks die te maken hebben met digitale valuta. Je kan dit ook alleen doen, dit heet solo mining, maar de kans is enorm klein dat dit niks gaat opleveren. Als je in een mining pool zit, heb je een grote kans om deze blocks te vinden. Het nadeel is wel dat je de opbrengst dan moet delen met de rest van de groep, maar vaak zijn de beloningen die worden uitgedeeld tot wel duizenden euro’s waard. Je krijgt er hoe dan ook een flinke beloning voor, en je kan er vaker een krijgen met behulp van een mining pool.

Hoe moeilijk is het om te minen?

Je zou dus in je eentje aan solo mining kunnen doen, maar dit is tegenwoordig bijna onmogelijk, Dit komt doordat de moeilijkheidsgraad steeds meer omhoog gaat en als je het alleen wilt doen, moet je enorm veel investeren in goede computers en andere apparatuur die jou zouden kunnen ondersteunen. Als je het toch met je eigen laptop wilt gaan doen, is het aan te raden om voor een wat minder bekende munt te gaan, waar bijna niemand nog iets van af weet. Zo heb je toch de kans om iets te ontdekken.

Uitkomst voor beginners

Wil je ook beginnen met minen voor verschillende coins, dan is er iets genaamd multi pools. Dit zorgt ervoor dat jouw hardware wordt herkent, waardoor je snel automatisch wordt doorverbonden naar een coin die op dat moment geschikt is. Zo hoef je niet steeds te zoeken naar de beste currency voor jou, en heb je ook gelijk de kans om iets te verdienen.