NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Welke cryptocurrency moet ik kopen?

Dit is natuurlijk een van de belangrijkste vragen, en het teleurstellende nieuws is dat daar geen panklaar antwoord op is. Ik ga je dus niet vertellen dat je Bitcoin moet kopen, of dat je NU Litecoin of Ripples of Waves moet kopen. Wat misschien waardevoller is om te vertellen is waar je op moet letten bij het aankopen van cryptos, en waar je misschien beter van weg kan blijven. Dit om het simpele feit dat de markt van Cryptocurrencies af en toe een behoorlijke jungle kan zijn…

Een succesvolle investering begint bij onderzoek, heel saai maar onmisbaar! Je koopt ten slotte ook niet zomaar aandelen van een bedrijf, je wilt weten hoe het gaat met dat bedrijf, wat hun visie is, wie er binnen dat bedrijf aan het roer staat, wat de liquiditeit is etc et etc. Bij Cryptocurrency zou dit niet anders moeten zijn, je moet weten wat je koopt. Daarom is het altijd goed om, voordat je tot aankoop overgaat, onderzoek te doen naar de door jou beoogde cryptomunt.
Dit onderzoek kan je vrij eenvoudig doen, elke serieuze cryptomunt heeft een website waarop je minimaal een whitepaper, Roadmap en aanverwante informatie zou moeten kunnen vinden. Deze teams hebben vaak ook gewoon een Slackkanaal waar het team, en de community die het support, met elkaar communiceren.

Bezoek aanbieder Bitvavo eens

Bitvavo biedt op dit moment de mogelijkheid om meer dan 30 verschillende cryptocurrencies gemakkelijk aan te schaffen met iDEAL. Alle beschikbare munten hebben wij in het overzicht aan de rechterkant opgenomen. Het kopen van cryptocurrency kan gemakkelijk door tegoed te storten in je account.

Dit kan door euro’s, Bitcoin of Litecoin over te maken naar Bitvavo. Het storten van euro’s kan door middel van een iDEAL-betaling (direct) of door een bankoverschrijving (1 werkdag) te doen. In de toekomst zullen meer betaalmethodes toegevoegd worden, zoals Bancontact.