NICANET FINANCIËN

Voor dummies en chronische uitstellers

Zet je geld opzij

sparen

Veel mensen die een grote aankoop willen doen zetten geld opzij, maar je kunt ook voor je pensioen geld sparen om wat ruimer te kunnen leven. Zet je het geld op de bank dan krijg je er nog rente over, en niet onbelangrijk het geld staat er nog veilig ook. Helaas hebben niet alle banken dezelfde voorwaarden, ook de rentetarieven verschillen nogal per bank. Op de website van sparen.com kun je precies zien welke bank de hoogste rente geeft, eenvoudig vergelijk je alle banken met elkaar. Ook de verschillende voorwaarden staan in een duidelijk overzicht.

sparen

Aantrekkelijk voor iedere bank

Natuurlijk vindt iedere bank het aantrekkelijk om je geld te hebben, uiteindelijk kunnen zij er ook geld mee verdienen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om via internet op een buitenlandse bank je geld te zetten tegen een mooie rente, alleen is het wel zaak er goed op te letten wat de voorwaarden van buitenlandse banken zijn. Iedereen wil de hoogste rente hebben op zijn spaargeld, laat je alleen niet verleiden en blijf helder kijken en nadenken wat betreft de voorwaarden. Sparen moet je veilig kunnen doen, dat je geen zorgen hebt of je geld wel veilig op de bank staat.

Vergelijken van banken

Op sparen.com zie je een helder en duidelijk beeld van de banken wat betreft de rente en de voorwaarde voor het sparen. Zowel Nederlandse banken als buitenlandse staan op de website in het overzicht, ook goed om te kijken naar de rentetarieven om snel maar van je spaargeld te kunnen maken. Bij een Nederlandse bank is je geld voor een bepaald bedrag veilig gesteld, wil je met een bank in het buitenland in zee gaan kijk dan of je deze zekerheid ook hebt. Lees goed de algemene voorwaarden van de bank of deze nu in binnen of buitenland gevestigd is.